Wat doen we?

Wat kun je doen bij REURING?

Elke dinsdag is er een kookworkshop en kan er gegeten worden bij REURING. Er is hierbij maar plaats voor 25 personen, daarom graag je jezelf opgeven bij Els Troch (nummer: 06 50610135 ).

Op donderdag zijn er leuke activiteiten bij REURING. Deze activiteiten bestaan uit bv : bingo, creatieve workshops, high tea en een verrassingsmiddag, zie onze agenda.

Vrijdag staat in het teken van sport en kun je gratis mee sporten met de buurtsportcoach of met Melanie, er worden diverse sporten aangeboden. Sporten op je eigen tempo en iedereen kan en mag meedoen. ( heb je geen sportschoenen, geen probleem die kun je dan van ons lenen wij hebben er genoeg)

Ook staan wij open voor nieuwe ideeën of wensen van onze bezoekers en dan gaan wij op zoek naar mogelijkheden om dit te realiseren. Tevens zijn wij op zoek naar vrijwilligers binnen REURING, want samen met elkaar vul je elkaar aan en valt er van alles te beleven .

Openingtijden Reuring de Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk zie agenda.

Wat doet REURING?

Een algemene voorziening voor de kwetsbare burger in Noordwijk. Dat was de vraag van de gemeente Noordwijk. ’s Heeren Loo kon in deze behoefte voorzien met Reuring, een algemene en lokale voorziening gericht op de kwetsbare burger, jong en oud, in Noordwijk met een hulpvraag.

Langdurig baanverlies, een burn-out, een partner die wegvalt of misschien wel door hele andere persoonlijk reden zit je thuis. Het kan iedereen over komen: jezelf, maar ook een familielid, goede vriend of kennis, buurman of buurvrouw. Allemaal situaties waarin je het misschien even niet meer ziet zitten. Waardoor je veel thuis zit en steeds meer verwijderd raakt van het dagelijks leven. Geen structuur meer in je dag en sociale contacten zijn er nog nauwelijks. Wij willen voor deze inwoners van Noordwijk, jong en oud, een plek bieden waar zij heen kunnen voor een betaalbaar kopje koffie, wat aanspraak, of een luisterend oor, en gezelligheid.

Het doel van REURING is om te luisteren naar mensen, wat zijn hun wensen, wat is er nodig om hen in hun kracht te zetten, op een laagdrempelige manier, zodat zij weer mee kunnen doen in onze samenleving. Het kan ook zijn dat er alleen behoefte is aan een veilige plek waar je heen kunt om even een kop koffie te drinken, ook dat kan bij REURING. Binnen REURING is er genoeg ruimte voor het leggen van sociale contacten en het ontwikkelen en behouden van vaardigheden, wij spelen zoveel mogelijk in op de vraag van de bezoeker. Ook kun je als vrijwilliger meewerken aan het project, om zo iets terug te doen voor de ander, denk hierbij aan het meehelpen bereiden van de dinsdag maaltijd, met iemand een spel doen, het voorlezen van de krant of een gesprek voeren.

Dus zit je om een bepaalde redenen thuis en heb je behoefte aan gezelligheid en wat reuring in je leven? Kom gezellig langs! 

OntmoEten

OntmoEten is een project tegen eenzaamheid. Het is een samenwerking van Gemeente Noordwijk, Welzijn Noordwijk en Reuring.Voel jij je eenzaam, wil je andere mensen ontmoeten of ken je iemand die zich eenzaam voelt, bel gerust op want ook voor jou of voor de ander is er plek. Bel: 0650610135.

Wat is ontmoEten?

OntmoEten is in de even week in de Wieken, Noordwijk en in de oneven week in ’t Trefpunt, Noordwijk. De tijden zijn van 17.15 tot 20.00. Er is een heerlijke warme maaltijd bereid door een mooi team aan vrijwilligers. Vanuit Reuring vandaan werken er professionals die zorgen voor de verbinding en ondersteuning in het creëren van vriendschappen. Er heerst een warme, fijne sfeer, er is een luisterend oor en er wordt omgekeken naar elkaar. Voel je welkom, want samen ben je niet alleen! Zie datum’s onder het kopje agenda.

 

REURING IN ZWEMBAD BINNENZEE.

Reuring in het zwembad voor mensen met NAH en beginnende dementie, eens in de twee weken zwemmen/bewegen in water voor deze doelgroep onder begeleiding van een zweminstructeur en profecional van Reuring. Dorpsgenoten met NAH en beginnende dementie blijven zo lang mogelijk bewegen, onderhouden vaardigheden, waardoor ze minder kwetsbaar zijn en langer thuis kunnen blijven wonen. Voorkomen isolement, door het bieden van een ontmoetingsplek/-activiteit. Zolang mogelijk bijdragen aan hun geluk. Na afloop is er soep waarbij mooie gesprekken tussen lotgenoten ontstaan.

Mijn positieve gezondheid

Reuring kijkt individueel met jou mee naar hoe u uw gezondheid ervaart. Bent u gelukkig of juist heel eenzaam? Lukt het u om uw dagelijkse dingen te doen? Beleeft u nog plezier aan uw bezigheden? Wat is belangrijk voor u? Wat zou u willen veranderen? Samen kunnen we kijken naar wie of wat zou helpen om de situatie te verbeteren.

Voor meer info zie contact.