Over ons

Reuring brengt mensen & samenleving in beweging!

Bij Reuring doet iedereen mee!

Hoe is Reuring ontstaan? Reuring is ontstaan door een plan wat ingediend is door `s Heeren Loo aan de gemeente Noordwijk. Els Troch en Corine Star hebben hier vorm aangegeven en Reuring Noordwijk opgezet. Het doel van REURING is om te luisteren naar mensen, wat zijn je wensen, wat is er nodig om je in je kracht te zetten, op een laagdrempelige manier, zodat jij weer mee kunt doen in onze samenleving. Het kan ook zijn dat er alleen behoefte is aan een veilige plek waar je heen kunt om even een kop koffie te drinken, óók dat kan bij REURING! Binnen REURING is er genoeg ruimte voor het leggen van sociale contacten en het ontwikkelen en behouden van vaardigheden. Mensen vanuit de VG en GGZ denk aan bijvoorbeeld mensen die chronisch ziek zijn, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, mensen die in een sociaal isolement zijn gekomen, mensen met een burn-out, eenzame mensen, Alzheimer/dementie, mantelzorgers, statushouders, kortom de kwetsbare burgers van Noordwijk. Ook komen er burgers zonder bovengenoemde “bagage” uit Noordwijk en omstreken die wat Reuring in hun leven willen hebben en er willen zijn voor de ander.

Team Reuring, 

Mijn naam is Els Troch ik ben 52 jaar en projectcoördinator bij Reuring. Sinds de start van Reuring november 2015 ben ik actief betrokken bij Reuring Noordwijk. In de 4 jaar dat we nu bestaan heb ik van dichtbij de groei van Reuring mee mogen maken en het zien ontwikkelen tot wat het nu is, een stabiele voorziening waar wekelijks voor veel mensen een ontmoeting plaats vindt. Mijn drijfveer is mensen in hun kracht laten komen. Samen optrekken en samen doen!

Mijn naam is Corine Star projectcoördinator Reuring. Mijn interesses liggen o.a. bij het arbeidsproces. Ik ben opgeleid voor jobcoach en vertrouwenspersoon en werk graag met jongeren die op zoek zijn naar een baan. Samen op zoek gaan naar mogelijkheden, iemand in zijn kracht zetten door juist dat te doen wat je leuk vind en goed in bent. Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om bruggen te slaan en samenwerkingsverbanden aan te gaan want samenleven doen wij met elkaar. Verder ben ik creatief, kan ik goed luisteren positief ingesteld, enthousiast over de gelukskoffer, denkend in mogelijkheden en word ik blij van stofjes, wol, een goeie cappuccino en vind ik het fijn om te fietsen en te kamperen.


Elles Duijndam, 53 jaar is een vaste enthousiaste medewerker bij Reuring, met haar humor en liefdevolle aandacht voelen mensen zich snel bij haar op hun gemak.

Christina Osinga 56 jaar is een vast aanspreekpunt bij het project tegen”eenzaamheid Wieken/Trefpunt” waar ze wekelijks met veel liefde haar aandacht aan schenkt.Ook is Christina een creatieve inspiratie bron haar geduld en enthousiasme werkt aanstekelijk.

Nelleke Passchier 58 jaar werkt bij het flexibele team van Reuring. Nelleke biedt een luisterend oor en is zeer betrokken., een gewaardeerd collega met humor!

Marian de Mooij, 48 jaar heeft pas het Reuring team versterkt. Marian is zorgzaam en lief en draait haar hand er niet voor om, om voor een grote groep mensen een heerlijke maaltijd te bereiden.

In ontwikkeling : We staan niet stil, we willen graag Reuring uitbreiden. We merken dat er veel vraag is ook vanuit de kerngemeenten Noordwijkerhout en de Zilk, daar ligt een uitdaging, ik en het team gaan de uitdaging graag aan om zoveel mogelijk mensen mee te laten participeren in de samenleving!

Reuring in beweging/ vrijwilligers

Je wordt gezien en je mag er zijn. Iedereen kan meedoen, er werken professionele medewerkers en daardoor kan er een veilig klimaat geboden worden. De afgelopen vier jaar is succesvol gebleken, veel mensen hebben een plekje gevonden bij Reuring. Er werkt bij Reuring een mooie groep enthousiaste vrijwilligers, hun tomeloze inzet is hartverwarmend. Zonder hun zou Reuring niet kunnen zijn wat het nu is, wij prijzen ons rijk met zoveel enthousiaste mensen! Wil jij het vrijwilligersteam van Reuring versterken, je bent van harte welkom! Voor info: 0650610135

Reuring workshops en sport

Tegen een kleine vergoeding kun je deelnemen aan diverse workshops. Tijdens de workshops ontstaan er leuke contacten en verbindingen. Je bent ook van harte welkom voor een bakje koffie/thee en een praatje, alles kan! Er is maandelijks een agenda met leuke activiteiten, denk aan gratis sporten met de buurtsportcoach, biljarten, schilderen, boetseren, keramieken, bingo etc. Op de dinsdag is er altijd een warme maaltijd, je kunt als je wilt meehelpen met koken of enkel aanschuiven is ook goed! Na aanmelding via 0650610135 kun je voor 3,- euro mee-eten. Vrijdags na het sporten is er tevens een lunch. Elke dinsdag is er een budgetcoach aanwezig bij Reuring om ondersteuning te bieden indien gewenst. Er is een wandelclub waar je samen even lekker buiten kunt gaan uitwaaien. Maandelijks is er Mentaal fit met psycholoog Merel Hovestad, Merel gaat met een groepje mensen inhoudelijk de diepgang in. Geeft handvaten om lichter te leven. Er ontstaat door de diverse activiteiten een mooie samenwerking, Iedereen kan meedoen en wat voor elkaar betekenen. Zodra er wederzijds vertrouwen is en iemand weer in zijn kracht staat ontstaat er een positieve beweging.

Reuring maakt zich sterk in de samenleving

Er werken bij Reuring jongeren die een kleine afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij zetten zich positief in voor de ander! Denk aan een boodschappenservice, het opknappen van een tuintje, meehelpen met koken, helpen bij het 4 tegen 4 toernooi van SJC, en strandjutten etc.

Locaties van Reuring/ project eenzaamheid

Reuring is als voorziening in het Sportpark Duinwetering centraal gelegen in het dorp Noordwijk. Reuring heeft in de Wieken en het Trefpunt het project” koken tegen eenzaamheid” deze in samenwerking met de gemeente Noordwijk en Welzijn Noordwijk. Wekelijk is er een warme maaltijd in de avond, waar veel bezoekers komen die een vorm van eenzaamheid ervaren. Hier ontstaan door ontmoeting vriendschappen en fijne contacten, samen sta je niet alleen. Er is professionele begeleiding aanwezig voor eventueel ondersteuningsbehoeften info: 0650610135

Reuring Sportpark Duinwetering 105 Noordwijk is geopend op dinsdag van 9.00 tot 15.30 donderdag van 13.30 tot 15.30 vrijdag van 10.00 tot 14.00

“De Wieken” oneven week donderdag  17.00-20.30 uur  adres: Wassenaarsestraat 5 Noordwijk

“Trefpunt” even week Maandag  17.00-20.30 uur adres: Schoolstraat 2  Noordwijk

Bezoekersaantal Inmiddels bezoeken wekelijks 140 mensen Reuring, ook al komen er veel bezoekers er is altijd een fijn rustig plekje bij Reuring. Er is een in en uitstroom waardoor Reuring in beweging blijft!

Reuring is in de prijzen gevallen

Reuring is nationaal en internationaal in de prijzen gevallen. In 2017; beste initiatief van European City of Sports. In 2018; in België is Reuring derde geworden bij  ” De Anton Dosen” prijs.

https://www.sheerenloo.nl/-/reuring-draagt-bij-aan-titel-beste-initiatief-op-sport-en-beweeggebied-voor-gemeente-noordwijk

Youtube Reuring

https://www.youtube.com/watch?v=AYd3Km1h9-c

https://www.youtube.com/watch?v=BjqxpyHd8E

Preventie

Reuring is een open voorziening, iedereen mag komen ook zonder indicatie. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau, vanuit daar verder ontwikkelen. Er ontstaat structuur als je wekelijks naar Reuring komt. De sociale controle werkt in de praktijk ongedwongen. Er is bij Reuring altijd een luisterend oor, tijd voor een gesprekje of enkel aanwezig zijn, alles is goed! Wij bieden ondersteuning op maat door de juiste begeleiding/ professionals in te zetten. Reuring houdt de mensen langer zelfstandig thuis waardoor wij een preventieve functie vervullen.

Sponsoring

De lowbudged prijzen bij Reuring worden mogelijk gemaakt dankzij de inbreng van een groot aantal middenstanders uit de gemeente Noordwijk. Zo worden we gesponsord door de Lions Club Noordwijk maar ook heeft het Nortgho-college  vorige jaar Reuring als goed doel gesponsord. Er zijn veel ondernemers in Noordwijk die Reuring een warm hart toedragen met een sponsoring zoals, marktkooplui, de slagers uit het dorp, Dirk, AH, TuineXtra, Huis ter Duin, Ben de Groot, Smixs repairstore, kringloopwinkel Noordwijk en vele andere ondernemers steunen maandelijks onze Bingo. Wij zijn zeer dankbaar met deze financiële ondersteuning, die veel kan betekenen voor een ander. Mocht u ons willen sponsoren, graag! U kunt contact opnemen met Els Troch tel;0650610135 

Project Reuring, Noordwijks Leerlokaal

Reuring is een algemene voorziening, gesubsidieerd door de gemeente Noordwijk. Door het bieden van een pedagogisch veilig klimaat, voelen veel mensen zich snel op hun gemak. Wij willen dat mensen centraal staan in de maatschappij. In samenwerking met Welzijn Noordwijk is Reuring het “Noordwijks Leerlokaal” opgestart met een subsidie van Fonds Perspectief bieden wij educatieve trainingen aan. We willen dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zich te ontwikkelen. Zie https://www.hetnoordwijksleerlokaal.nl

Dus ben jij zoek naar Reuring in je leven, kom langs en doe mee! Wij hopen jou te zien!

Team Reuring,

Els Troch